Excite

Rijmpjes voor het hele jaar door

Iedereen heeft wel eens een periode in zijn leven gehad waar hij zijn gevoelens heeft willen uiten via een gedicht of rijmpje. Ze zijn er immers in vele soorten en maten. Grappig, romantisch, lief en de kinderrijmpjes niet te vergeten. Je kunt het zo gek niet bedenken of je hebt er een rijmpje voor. We hebben hier wat tips om zelf rijmpjes voor het hele jaar te maken.

Hoe moet je rijmen?

Rijmpjes worden vaker gebruikt dan je zou denken. Denk bijvoorbeeld aan rappers of een gewoon liedje. Je zal merken dat ze vaak rijmen. Wil je zelf een rijmpje maken? Schrijf dan eerst op wat je in je rijmpje wilt vertellen en werk vandaar uit. Gebruik een rijmwoordenboek om het laatste woord van de ene zin met de andere te laten rijmen. Je kunt ook een gewoon woordenboek gebruiken om vervolgens te controleren of je woorden juist zijn gebruikt. Je zult zien dat het moeilijker is dan het lijkt, maar zoals gezegd: 'oefening baart kunst'.

Rijmpjes op het web

Voor rijmpjes of kinderversjes uit vervlogen tijden kun je naar de site geheugenvannederland.nl waar een aantal boeken te vinden zijn met versjes uit grootmoeders tijd (sommigen zijn zelfs uit overgrootmoeders tijd), zoals 'Onze kinderversjes van vroeger en nu' en 'Vergeet mij niet'.

Daarnaast heb je een heleboel sites waar je rijmpjes kunt vinden van alle categorieën. Op rijm.nu kun je niet alleen leuke rijmpjes vinden, maar ook leuke rijmpjes maken door middel van een zoekmachine die woorden voor je zoekt die rijmen met het woord dat je hebt ingetypt. Zo wordt rijmen wel heel makkelijk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021