Excite

Roberto Cavalli stapt in interieurdesign

De bekende Italiaanse modeontwerper Roberto Cavalli gaat zijn horizon verbreden. Hij gebruikt zijn kenmerkende dierenprints dit keer niet voor een nieuwe kledingcollectie, maar voor een wooncollectie. De nieuwe collectie zou volgend jaar april gelanceerd moeten worden.

Complete collectie

Net als in de mode, zorgt Cavalli ook op dit gebied voor een compleet plaatje: de collectie zal bestaan uit textiel, tegels, behang en natuurlijk meubels. De collectie is gebaseerd op zijn eigen wens om zijn mode en stijl ook op een andere manier te delen met mensen die dol zijn op Cavalli. Dit doen via een wooncollectie lijkt hem het meest voor de hand liggend, omdat juist een thuis een levensstijl weerspiegelt en je je thuis steeds weer verandert aan de hand van nieuwe inspiratie.

Geen concurrentie

Ook in deze nieuwe collectie gaat Cavalli geheel zijn eigen weg. Eerder gaf hij al aan dat hij dat ook in de mode doet en dat hij zich niets aantrekt van zogenaamde concurrenten. Daardoor meent hij ook geen concurrentie te hebben; hij volgt uitsluitend zijn eigen stijl en die spreekt mensen aan.

Fitness

De collectie wordt tijdens de Salone del Mobile in Milaan gepresenteerd en zal vervolgens wereldwijd gedistribueerd worden. Ook Europa kan dan kennismaken met het nieuwe geesteskindje van Cavalli. Het is overigens niet de eerste onderneming van de ontwerper die buiten de mode valt; deze zomer lanceerde hij in samenwerking met Ciclotte al zeven fitnessfietsen die eveneens voorzien waren van dierenprints. Deze fietsen zijn alleen verkrijgbaar in de winkels van Cavalli. Het prototype staat bovendien permanent in het Triennale Design Museum in Milaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019