Excite

Romantisch: warme haard

Een open haard speelt bij iedereen tot de verbeelding. Het knapperende vuur, de warmte die er vanaf komt. Het is natuurlijk een geweldig beeld waar iedereen wel een voorstelling bij kan maken. En dit is vooral prettig in de koude wintermaanden.

De open haard is enorm bekend, maar heeft wel enkele nadelen. Zo moet je de schoorsteen regelmatig laten schoonmaken. Ook het plaatsen van een open haard is best lastig, want je moet voor een rookkanaal zorgen en regelen dat alles brandvrij is. Een ander nadeel is dat je veel hout moet hebben om te kunnen stoken.

Behalve de open haard, kun je ook kiezen voor andere haarden. Zo heb je bijvoorbeeld de elektrische haard, de gelhaard en de open haard op gas. Deze varianten zorgen ook voor gezelligheid en warmte, maar zijn minder lastig te plaatsen.

Wil je toch voor een open haard gaan? Zorg er dan voor dat je deze laat plaatsen door een specialist. Je kunt het eventueel ook zelf doen, maar dan moet je wel weten waar je mee bezig bent. Een fout is zo gemaakt. Er zijn veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een open haard. Vergelijk deze bedrijven met elkaar. Kijk naar de prijs, voorwaarden en eventuele eerdere ervaringen van mensen in je kenniskring.

Afbeelding: Flickr account green_mind

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020