Excite

Ruilen van woning, waarom niet?!

Er kunnen veel redenen zijn waarom het (tijdelijk) ruilen van woning aantrekkelijker is dan te kopen of te huren. Je raakt je oude huis niet kwijt of er zijn lange wachtlijsten voor een huurwoning in de stad van jouw keuze, bijvoorbeeld. Of je oude woning is te klein of juist te groot, je wilt rustiger gaan wonen of je moet voor je werk verhuizen naar een drukke stad. Misschien wil je dichter bij je geliefde gaan wonen, maar vind je het eng om je oude woning definitief op te geven. Ruilen van woning kan in al deze gevallen een optie zijn.

Hoe kom je aan een ruilwoning?

Allereerst moet je natuurlijk in contact komen met iemand die bereid is met jou van woning te ruilen. Misschien is er juist iemand die hetzelfde probleem heeft als jij- maar dan omgekeerd. Vraag eens rond in je omgeving of er iemand is die graag jouw huis zou willen betrekken en die bereid is om zijn/haar woning aan jou af te staan.

Buiten je netwerk van woning ruilen

Is er niemand in jouw omgeving te vinden, maar wil je toch graag van huis ruilen? Dan zijn er op internet diverse plaatsen waar je terechtkunt. Je kunt je inschrijven op de site van Woningruilnet. Hier kun je direct zoeken of er in de omgeving van jouw keuze een woning te ruil wordt aangeboden én wat iemand er voor terug wil. Je kan op diverse zoektermen zoeken, zoals op provincie of zelfs op plaats. Ook de huurprijzen staan vermeld, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Ook op andere webplaatsen zou je het eens kunnen proberen, zoals op Marktplaats en Woningruil.startpagina.nl. Of neem eens een kijkje in de lokale krant.

Waar moet je op letten als je van woning ruilt?

Maak altijd goede afspraken! Zoals bijvoorbeeld: wat te doen als een van de partijen spijt krijgt en de ruil ongedaan wil maken? Is de ruil tijdelijk bedoeld of heeft deze een permanent karakter? Gaat de verhuurder of hypotheekverstrekker akkoord met de voorgenomen woningruil? Pas als er goede afspraken met alle partijen zijn gemaakt, kan de ruil in gang gezet worden. Veel geluk in je nieuwe huis!

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020