Excite

Ruim 10% meer huizen verkocht in november

  • © Getty Images
In november 2014 zijn maar liefst 11.696 huizen verkocht. Dat is 10,6 procent meer ten opzichte van november 2013. Wel nam het aantal verkochte huizen ten opzichte van de vorige maand wat af: in oktober werd 18,5 procent meer verkocht. Dit kan wel deels te maken hebben met de Open Huizen-dag die traditiegetrouw aan het begin van oktober georganiseerd wordt.

Het Kadaster maakte woensdag cijfers bekend over de verkoop van woningen. Uit deze gegevens bleek dat alle soorten huizen over het algemeen beter verkochten. Alleen twee-onder-één-kapwoningen bleken wat minder populair te zijn. Ook was in elke provincie een stijging te zien, behalve in Friesland. Daar werd 4,9 procent minder verkocht.

Overigens betekent dit niet automatisch dat er ook meer betaald wordt voor de huizen. In vergelijking met oktober daalden de huizenprijzen aanzienlijk. Bij twee-onder-één-kapwoningen ging het zelfs om een daling van 23 procent. In de provincie Utrecht dalen de huizenprijzen het hardst, met zo'n 25,5 procent.

Ook met het aantal hypotheken ging het weer de goede kant op. Dat aantal steeg met 7,5 procent. Wel was ook hier weer een daling van 15,2 procent te zien ten opzichte van oktober. Het aantal executieveilingen nam op jaarbasis toe met 1 procent. Dat waren er tot nu toe in totaal 199.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021