Excite

Sauna kopen: zijn de prijzen een struikelblok?

Hoe kies je de meest geschikte thuissauna en wat zijn de gevolgen van een saunabezoek voor je gezondheid? Is iedereen wel bestand tegen de hitte in een saunacabine?

Wapen tegen overgewicht

Volgens wetenschappers is een bezoek aan de sauna uitstekend om overbodige kilo's definitief over boord te gooien. Dankzij de hoge temperatuur, die in een saunacabine zelfs tot zo'n veertig graden kan oplopen, zweet je overtollig vet en overgewicht gewoon weg. Daardoor ontdoet je lichaam zich ook van allerlei afvalstoffen. Zo'n verwenbeurt is heilzaam voor het hart, zorgt voor een betere doorbloeding en werkt ontspannend voor spieren en gewrichten. Een saunabezoek is ook ontspannend en een echte weldaad voor de geestelijke gezondheid.

Soorten sauna's

Er zijn verschillende soorten sauna's, allen met hun specifieke invloed op onze gezondheid.

Finse sauna

Het grote contrast tussen warm en koud in de Finse sauna is positief voor de bloedsomloop, bloeddruk en bloedcirculatie. Het ontspant bovendien spieren en gewrichten.

Infraroodcabine

De infraroodstraling in deze sauna zorgt voor een stevige en jonge huid, is pijnstillend en doet cellulitis wegsmelten. Een infraroodcabine is weldadig voor je stofwisseling en vochthuishouding. Bovendien worden lichaamsvetten versneld afgebouwd.

Russische sauna

Een Russische sauna bereikt hoge temperaturen. Beperk daarom je verblijf tot maximum tweemaal één kwartiertje. Nadien is een koude douche en veel water drinken zeker noodzakelijk!

Belangrijke investering

Een sauna kopen? Hoe zit het dan met de prijzen? Hou rekening met een investering van zo'n 5.000 euro voor een standaardsauna. De meest luxueuze sauna kost al vlug het vijfvoudige. De aansluiting kost gemiddeld 900 euro, werkuren niet meegerekend. Bij een thuissauna hoort een regendouche met gemiddelde kostprijs van 3.500 euro. Een complete thuissauna kost je dus al vlug 10.000 euro!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019