Excite

Schrijf je in voor een huurwoning in Eindhoven

Eindhoven, in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant, is met ruim 200 duizend inwoners de vijfde stad van Nederland wat betreft inwoneraantal. Nog altijd neemt dat aantal toe, en niet voor niets: het is een bijzonder levendige stad. Ben je op zoek naar een huurwoning in Eindhoven, bereid je dan goed voor.

In veel steden in Nederland is er een tekort aan huurwoningen, waardoor starters op de markt nauwelijks kans hebben op een geschikte, betaalbare woning. Landelijk wordt er geprobeerd om voldoende nieuwe woningen te bouwen en de huurprijzen meer in overeenstemming met de kwaliteit van huizen te brengen, maar dit kost veel tijd. Ook in Eindhoven speelt dit probleem.

Als je van plan bent om in Eindhoven een huis te gaan huren, zorg er dan voor dat je je ruim van tevoren inschrijft bij een verhuurder. In Eindhoven kun je daarvoor terecht bij Domein, Flexx, Woonbedrijf, Trudo en Wooninc.

Elk van deze verhuurders heeft een eigen woningaanbod. De manier van woningtoewijzing kan per bedrijf behoorlijk verschillen. Kijk op de websites van de aanbieders voor meer informatie. Je kunt dan ook direct bekijken welke woningen er momenteel in de aanbieding zijn.

Zodra je plannen hebt om naar Eindhoven te gaan verhuizen, moet je je inschrijven bij een of meerdere verhuurders, want wat voor bijna iedere verhuurder vooral telt, is de inschrijvingsduur. Hoe langer je ingeschreven staat als woningzoekende, hoe meer kans je maakt op een woning.

Afbeelding: Flickr, gebruiker van_mij

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020