Excite

Schuurmachine voor de doe-het-zelvers

Schuren is een klus die gedaan moet worden wanneer je aan het klussen bent. Hout moet worden geschuurd om weer mooi glad te worden en het schuren doe je sowieso voor het verven of lakken.

Er zijn allerlei soorten schuurmachines. Zo heb je bijvoorbeeld een handschuurmachine voor de kleine klusjes en een parketschuurmachine voor het parket in je woning. Je kunt vaak verschillende soorten schuurpapier op de schuurmachine bevestigen, waardoor je nog meer verschillende klusjes kunt doen.

Je kunt schuurmachines kopen. Dit kan in doe-het-zelf zaken als Praxis, Gamma en Kwantum. Er zijn ook kleine winkels die gespecialiseerd zijn in gereedschap. Als je weinig verstand hebt van schuurmachines, dan kun je hulp vragen aan het personeel. Zij weten vaak wel wat voor een schuurmachine je nodig hebt voor de klus die je gaat doen. Vergelijk eventueel verschillende zaken met elkaar en luister overal naar het advies dat je krijgt. Het kan ook erg in de prijs schelen als je de schuurmachine in een andere zaak haalt.

Het is ook mogelijk om je schuurmachines te huren. Er zijn veel bedrijven waar je dit kunt doen. Dit is vooral handig wanneer je de schuurmachine maar één keer denkt te gebruiken. Het is natuurlijk zonde om dan heel veel geld te besteden. Vergelijk altijd verschillende huurbedrijven, zodat je in ieder geval niet teveel hoeft te betalen voor je gehuurde schuurmachine.

Afbeelding: Flickr account charles_hudson

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020