Excite

Sexy en originele carnavalskostuums voor vrouwen

Ook met carnaval wil je er goed uitzien en je kostuum is dan het belangrijkste. De echte carnavalsfans beperken zich natuurlijk niet tot één kostuum, maar hebben er twee, drie of misschien elke avond wel een ander kostuum. Maar wat voor originele sexy carnavalskostuums trek je aan?

De geschiedenis van carnaval

Carnaval is van oorsprong een katholiek feest en daarom wordt het vooral in het zuiden gevierd. Carnaval is overigens niet alleen een kerkelijk, maar ook een heidens feest.

De vasten is ter herdenking aan de veertig dagen die Jezus volgens het Nieuwe Testament in de woestijn vastte. Hoe het carnavalsfeest dat vooraf gaat aan het vasten, is niet helemaal bekend. Men is van mening dat het feest al langer bestond dan de christelijke traditie, als heidens midwinterfeest en dat de kerk er een katholiek feest van heeft gemaakt.

Wanneer is het carnaval?

Om uit te rekenen op welke data carnaval valt, wordt er gebruikt gemaakt van de kerkelijke kalender. Vanaf Paaszondag moet er 7 weken teruggerekend worden voor de eerste Carnavalsdag. Carnaval begint officieel op zondag.

Het feest duurt drie dagen: van zondag tot en met dinsdagavond, Vastenavond. Woensdag is het Aswoensdag en wordt er 40 dagen gevast tot Pasen.

Waarom verkleden we met carnaval?

De reden waarom we ons verkleden met carnaval is niet helemaal bekend en zelfs de kerken zaten er mee in hun maag. Een van de mogelijke verklaringen stamt al van uit de Romeinse tijd, waar het plebs - het gewone voetvolk - voor één dag verkleedden als de rijke en machtige lui.

De traditie wordt elk jaar nog flink in stand gehouden. Maar wat voor originele sexy carnavalskostuums trek je aan?

Scheidsrechter

Voor de vrouwen die voetbalfan zijn - ja, ze bestaan - is je verkleden als sexy scheidsrechter natuurlijk ontzettend leuk om te doen. Alleen misschien dat de mannen die erg van voetbal houden, grapjes gaan maken en denken dat je er geen verstand van hebt.

Sexy superheldin

Denk bij een sexy kostuum ook eens aan een superheldin die de wereld moet redden. Weg met Superman of Spiderman! Denk eens aan vrouwen als Wonderwoman in haar felgekleurde pakje dat prima kan doorgaan voor een sexy pakje. Of denk aan Catwoman in haar nauwsluitende catsuit.

Piraat

Ook als vrouwelijke piraat kun je prima uit de voeten met het thema sexy. Heel origineel is het gaan als piraat dan wel niet, maar sexy kan wel.

Vampier

Vampieren zijn weer helemaal in sinds de bestsellerserie van Stephenie Meyer: Twilight. Met het thema vampier kun je een hoop doen om het sexy te maken. Denk aan een kort jurkje met hoge kousen. De vampier zelf herken je natuurlijk aan de scherpe hoektanden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020