Excite

Slaapkamer verven: wit

Een nieuw jaar een nieuw interieur. Te beginnen bij je slaapkamer. Een slaapkamer verven is vaak een relatief kleine klus, die je gemakkelijk in een paar halve dagen kunt klaren. Daarnaast hoef je maar weinig meubels te versjouwen. Heel anders dan bijvoorbeeld bij de woonkamer. Ideaal als je een paar vrije dagen hebt aan het begin van het nieuwe jaar. En de eerste trend van 2014 op slaapgebied? Wit!

Muur wit verven

De muur wit verven kan een lastig karwei zijn, omdat witte verf soms moeilijk dekt. Zeker bij een donkere muur of een muurschildering. Het is bovendien belangrijk dat je de verf na iedere laag goed laat drogen voordat je de volgende laag verf aanbrengt. Het voorgeschreven aantal uren droogtijd kun je vinden op de emmer. Hou er dus rekening mee dat een muur wit verven dus meer tijd kan kosten dan bijvoorbeeld een rode verflaag.

Witte muurverf

De muur wit verven begint met het kiezen van de juiste kleur verf. En zijn namelijk meer tinten wit dan van welke andere kleur dan ook. Zeker wanneer je een leuke combinatie van ton-sur-ton wittinten in bijvoorbeeld je beddengoed en andere accessoires wilt terug laten komen, is het goed om je te verdiepen in jouw favoriete kleur wit. Zo zijn er wittinten met een meer roze, warme ondertoon, of champagnekleuren en grijswit.

Stappenplan muur verven

Met dit stappenplan kun je ook echt de muur gaan verven:

Probeer indien mogelijk alle meubels naar een andere kamer te verhuizen. Bescherm vervolgens alle overige spullen in je kamer. Dek de vloer goed af met een plastic zeil. Tape de plinten en stopcontacten in met schilderstape. Trek ook een randje tape langs het plafond. Plak eventueel vensterbanken af met oude kranten. Zorg voor een fijne kwast, een goede kwaliteit verfrollers en uitrolbakken.

De eerste stap is met een kwast alle randjes langs waar je met de verfroller niet kunt komen. Ga dan meteen door met een roller en verf de muren zo egaal mogelijk wit. Probeer zoveel mogelijk van boven naar beneden te rollen. Laat de verf goed drogen en vervolg met een nieuwe laag, op dezelfde manier. Ga door totdat je hele muur egaal wit is geverfd. Haal het schilderstape van de muren af als de verf bijna is opgedroogd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021