Excite

Snel een studentenkamer huren

Een studentenkamer huren: het lijkt misschien heel makkelijk, maar het kan nog best lastig zijn om een goede studentenkamer te vinden. Die ook nog betaalbaar is, want de meeste studentenkamers zijn klein, bedompt en heel erg duur.

Er zijn verschillende manieren om een goede kamer te vinden. De beste methode is nog hier via via aan te komen. Als je al studeert, laat dan bij iedereen die je spreekt vallen dat je op zoek bent naar een studentenkamer. Er is altijd wel iemand die weer iemand kent die stopt met zijn of haar studie. Ook zijn er veel studenten die hun ouders bereid hebben gevonden een huis te kopen, mits er nog een of twee bewoners gevonden worden. Dan heb je prima voorzieningen, voor een vaak meer dan goede prijs.

Als het je niet lukt om via via aan een kamer te komen, dan kun je je toevlucht nemen tot de speciale websites en organisaties die gericht zijn op het bemiddelen tussen verhuurder en huurder. Soms betaal je inschrijfkosten, soms moet je punten sparen om in aanmerking te komen en soms betaal je voor iedere bezichtiging die je doet. Let er bij het maken van je keuze op dat het vinden van een studentenkamer een langdurig proces kan zijn. Soms is het voordeliger om gewoon een vast inschrijfbedrag te betalen.

Ga ondertussen niet stil zitten, maar hang briefjes op in de supermarkt, blijf mensen vragen en kijk ook eens in het wekelijkse huis-aan-huiskrantje. De mooiste kamers vind je op de meest onverwachte plekken!

Afbeelding: Flickr account Adam NFK Smith

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020