Excite

Snel schoonmaken met een veegmachine

De meest bekende veegmachine voor bedrijven zijn natuurlijk de straatveegmachines die onder andere gebruikt worden door gemeentelijke reinigingsdiensten. Er zijn grote veegmachines met een veegbreedte van maar liefst 3,5 meter, maar er zijn ook kleinere veegmachines met breedtes van 2,6 meter, 2,2 meter en de kleinste straatveegmachines hebben een veegbreedte van 1,6 meter. De twee grootste veegmachines zijn er ook als straatwassers.

De kleine veegmachines die ook thuis gebruikt zouden kunnen worden, zijn er in twee verschillende uitvoeringen. Zo is er de achterloopmachine. Zoals de naam het al zegt, loop je hierachter. Deze machines kun je binnen gebruiken, op allerlei soorten ondergrond zoals laminaat, parket of tapijt. Deze veegmachines kunnen werken op benzine, maar ook op batterij. Het voordeel is dat je dus geen snoer hebt en je bent ook nog eens sneller klaar dan met een stofzuiger.

De andere uitvoering van de kleine veegmachines is de machine met opzet. Deze machines zijn groter dan de achterloopmachines, maar kleiner dan de straatveegmachines. Op deze machines kun je zelf zitten, zodat het vegen ook minder inspanning van jezelf vergt. De machines zijn er in verschillende breedtes en verschillende veegbreedtes verkrijgbaar, met extra opties zoals een afdakje of zwaailicht.

Wanneer je een veegmachine wilt aanschaffen, kun je je het beste eerst laten adviseren door een leverancier. Dingen waar je dan rekening mee moet houden, zijn onder andere waar je de machine voor wilt gebruiken en hoe vaak. Ook moet je nagaan hoe groot het oppervlak is dat je wilt reinigen met een veegmachine.

Afbeelding: Flickr, Dan4th

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020