Excite

Sony Ericson: de start van een merk

Zelden is een samenwerking tussen verschillende merken zo goed uitgepakt, als tussen elektronicagigant Sony en telefoonspecialist Ericsson. Inmiddels is het merk Sony Ericson niet meer weg te denken uit de telefoonmarkt. En dat is ook niet verwonderlijk, want het merk heeft zich door de jaren heen goed bewezen, met verschillende betrouwbare en gebruiksvriendelijke telefoons.

Sony Ericsson ontstond in 2001 en is een echte 50/50 samenwerking. Direct na de oprichting zijn beide bedrijven hun activiteiten op het gebied van telefoons gestopt, om samen onder de naam Sony Ericsson door te gaan. Sony bracht de kennis van consumentenelektronica naar de tafel, terwijl Ericsson natuurlijk weer erg goed was in het maken van eigen telefoons en het ontwikkelen van mobiele technologie.

Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf. Wereldwijd werken er ongeveer 3500 mensen bij Sony Ericsson. Zij zijn onder meer te vinden in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zweden. Het hoofdkantoor van Sony Ericsson is te vinden in Londen.

Omdat Sony Ericsson graag een brede markt wil bedienen, wordt er met de toestellen aan iedereen gedacht. Iemand die een toestel echt wil beleven, kan bijvoorbeeld voor de Sony Ericsson Xperia gaan, terwijl iemand die alleen maar wil bellen en niets anders, weer voor de wat oudere, ook erg functionele toestellen kan gaan.

Afbeelding: Sony Ericsson

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020