Excite

Sparen tegen een hoge rente: tips

Wie de spaarmarkt een beetje gevolgd heeft, weet dat de rentes in de afgelopen drie jaar hard gedaald zijn. Met name in het voorjaar en de zomer van 2008 leek het alsof er geen plafond was: rentes van 5 procent waren niet ongewoon. Na de val van Icesave kwam hier een einde aan: sparen tegen een hoge rente leek voorgoed voorbij. Inmiddels krabbelen de rentes weer wat op en daar kun je je voordeel mee doen. Met onze tips natuurlijk!

Ga voor een deposito

Via een deposito kun je sparen tegen een hoge rente, tenminste, een rente die hoger ligt dan die op gewone spaarrekeningen. Omdat de rente op dit moment nog steeds niet heel hoog is, is het verstandig om je geld niet té lang vast te zetten. Kies voor deposito's van maximaal een half of heel jaar, zodat je na die tijd kunt bekijken of je beter kunt overstappen.

Stap vaker over

Overstappen is ook slim als je niet via deposito's werkt. Het openen van spaarrekeningen bij verschillende banken is heel eenvoudig en meestal gratis. Als je een paar rekeningen aanmaakt bij banken die onder het depositogarantiestelsel vallen én een aantrekkelijke rente bieden, kun je je geld schuiven op het moment dat de rente hoger is. Weeg wel altijd voor jezelf af of het de moeite is: een verschuiving levert meestal een dag of twee geen rente op. Als twee banken steeds tegen elkaar op bieden met een hoge rente, kan het handiger zijn om gewoon even een weekje te wachten om te kijken wat de bank doet waarop je geld staat.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021