Excite

Speelgoed opbergen in huis

Het is één van de meest lastige dingen aan het opruimen van je interieur. Waar laat je het speelgoed van je kinderen? Vaak slingert speelgoed constant door het huis. Zelf opruimen is een oplossing, maar je kinderen mee te laten helpen werkt vaak beter op de langere termijn.

Speelgoed

Professionele opruimers, de ‘opruimcoaches,’ komen het probleem vaak tegen. Mensen willen hun huis netjes en opgeruimd, maar toch komt uit alle hoeken steeds weer speelgoed tevoorschijn. Zeker met kinderen die nog niet schoolgaand zijn, kan rondslingerend speelgoed erg vervelend zijn. Bovendien vormen al die losse rommeltjes een gemakkelijk risico om overheen te struikelen.

Kist voor speelgoed

Het beste is om één grote kist aan te schaffen waar al het speelgoed in moet passen. Denk daarbij aan een ouderwetse dekenkist, maar je kunt natuurlijk ook een opbergbox gebruiken die onder het bed past van de kinderen. Wat niet in de kist past moet weg. De kinderen mogen zelf kiezen waar ze afscheid van willen nemen. Geef het speelgoed aan een goed doel en leg uit aan je kinderen dat zij hiermee de minder bedeelden helpen. De beste periode om speelgoed weg te doen is voor de zomervakantie en voor Sinterklaas. Zo is er weer ruimte voor iets nieuws.

Bak in woonkamer

Het is niet handig om speelgoed dat veel gebruikt wordt diep op te bergen. Maak daarom in je woonkamer gebruik van multifunctionele meubelen, zoals een klapbank. Maak voor ieder kind één plastic bak met hun eigen spulletjes. Hang eventueel bakken laag aan de muur of zet ze onderin een kast, zodat ieder kind er zelf bij kan.

Opruimafspraak

Spreek met jezelf af dat je maximaal twee keer per dag opruimt samen met je kinderen. Zo leren ze dat opruimen bij de dagelijkse routine hoort en hou je zelf tijd over voor leuke dingen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021