Excite

Een houten speelgoedhuisje voor buiten maken

In de winkel heb je veel soorten speelgoedhuisjes voor buiten. Vooral de vrolijke plastic huisjes zijn nu het buitenseizoen weer aanbreekt, niet aan te slepen.

Je kunt natuurlijk een huisje in de winkel kopen. Dat is gemakkelijk, snel, maar misschien niet helemaal naar je eigen wensen. Je kunt een speelgoedhuisje voor buiten dan ook prima zelf maken.

Zelf een speelhuisje maken van hout

Een speelhuisje kun je heel goed zelf maken kan van hout. Hoe je dat moet aanpakken? Volg het stappenplan hieronder!

Stap 1: Ontwerp het huisje

Bedenk hoe je je huisje eruit wilt laten zien en zet het op papier, zodat je weet wat je nodig hebt wanneer je bij de bouwmarkt bent.

Stap 2: Wat heb je nodig?

Wanneer je je onderwerp heb gemaakt, kun je naar de bouwmarkt. Het is handig om voor vertrek een boodschappenlijstje te maken van wat er nodig is. Hoeveel materiaal heb je bijvoorbeeld nodig? Dit verschilt per huisje en is afhankelijk van het ontwerp.

  • Hout voor de vier zijkanten en het dak. Ook kun je eventueel nog een deur van hout maken
  • Spijkers of lijm. Het beste is om allebei te gebruiken. Dit zorgt voor de beste verbindingen
  • Waterbestendige lak. Dit zorgt ervoor dat je huisje niet langzaam wegrot, maar mooi blijft
  • Verf. Verf is noodzakelijk om het huisje een vrolijk aanzicht te geven. Denk aan verf in felle kleuren. Vooral wanneer je het voor een kind maakt, vallen felle kleuren erg in de smaak

Stap 3: Naar de bouwmarkt

Wanneer je besloten hebt wat je wil hebben, kun je naar de bouwmarkt. Daar kun je ook je hout vaak op maat laten zagen. Dit is handig wanneer je zelf geen goede zaag hebt.

Stap 4: Het huisje bouwen

Als alle materialen binnen zijn, dan kun je het huisje in elkaar gaan zetten. Misschien moet je de planken nog op maat zagen. Het in elkaar zetten kan het beste gebeuren met spijkers en lijm. Let bij de spijkers op dat ze geen gevaarlijke situaties opleveren.

Stap 5: Verven en lakken

Wanneer het huisje in elkaar zit en de lijm droog is, dan kan er gelakt en geverfd worden. Leuk voor kinderen is het als ze dit zelf mogen doen, zeker wanneer het hun huisje wordt.

speelgoedhuisje buiten

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019