Excite

Stadse en landelijke koophuizen in Noord-Holland

Wonen in Noord-Holland heeft als voordeel dat je eigenlijk altijd in de buurt van een grote stad zit, zoals Haarlem of Amsterdam. Maar de provincie heeft ook prachtige stukken natuur. Je vindt er niet alleen bosrijke gebieden, maar ook een mooie kuststrook.

Als je op zoek bent naar een koopwoning in Noord-Holland, kun je dus zowel kiezen voor stads als landelijk wonen. Om ervoor te zorgen dat iedereen in Noord-Holland plezierig en betaalbaar kan wonen, houdt de provincie zich voortdurend bezig met voldoende beschikbaarheid van koopwoningen in alle prijsklassen.

Dat betekent dat er bijna altijd nieuwbouwwoningen beschikbaar zijn. Wil je meer eigen invloed hebben, dan koop je misschien liever een stuk grond, waarop je een huis laat bouwen dat precies op jouw eisen is afgestemd. Als je je zinnen hebt gezet op een oud pand, dan zul je misschien wat langer moeten zoeken.

Veel mensen dromen bijvoorbeeld van een karakteristiek monumentaal pand in de binnenstad van Amsterdam. Die woningen zijn prachtig, maar ook behoorlijk prijzig. Zoek je iets verder van het centrum, dan is de kans groot dat je een woning vindt die aan al je wensen voldoet, maar een stuk beter betaalbaar is.

Heb je een gezin met jonge kinderen, en vind je het geen probleem om af en toe naar de stad te moeten reizen, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om in een dorp te gaan wonen. Daar vind je veel meer rust en ruimte, terwijl de stad nog steeds binnen handbereik ligt.

Afbeelding: Flickr, user aloxe

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020