Excite

Start met kleding schetsen voor je eigen mode

Maak je eigen modelijn en start met kleding schetsen. In je eigen ontworpen kleding ben je origineel en uniek. Voor je het weet, wil iedereen in jouw creaties lopen die jij geschetst hebt. Mogelijk is dit iets waar je altijd naar verlangd hebt. Hoe vaak komt het niet voor je dat je winkelt en uiteindelijk niet slaagt. Zelden is het zo makkelijk geweest om kleding te schetsen dan nu.

Tips

Op het internet vind je tips hoe je kan beginnen met kleding te schetsen. De meeste adviezen vind je op forums, grotendeels van jonge meisjes die er van dromen kledingontwerpster te worden. Alhoewel afkomstig van jonge meisjes, de tips zijn zeker bruikbaar. Een website waar kleding schetsen, besproken wordt, is: http://forum.girlscene.nl. Daarnaast zijn op YouTube filmpjes te vinden waar voor wordt gedaan hoe je kleding kan schetsen.

Proces

Allereerst wordt benadrukt dat kleding schetsen een proces is. Vind eerst inspiratie in de modebladen. Wanneer je een specifiek kledingstuk wilt schetsen, zoek dei dan op. Als je een jurk wilt schetsen, bekijk dan zoveel mogelijk jurken in tijdschriften. Kijk hoe de jurk valt, wat de jurk siert en wat je mist. De kenmerken die je mist, kan je verwerken in je eigen schetsen. Verder wordt van een echte kledingschets verwacht dat die geschetst is op een lichaam. Om een modellenlijf te kunnen schetsen, begin dan eerst met wat voorbeelden. Teken ze desnoods over om de lijnen te leren die zo kenmerkend zijn voor een modellenlijf. Het eerste proces bestaat uit inspiratie, kijken en (over)tekenen.

Kleding schetsen

Het schetsen van kleding gaat ook in stappen. Begin eerst met de contouren van je kleding. Waar de kleding aansluit op het lichaam, waar het soepel valt en welke lichaamsvormen benadrukt mogen worden. Zodra de contouren duidelijk zijn, ga je aan de details werken. Dan komen de kleuren aan bod, diepte en eventuele accessoires als knopen, kant en kralen.

Altijd al je eigen kleding willen ontwerpen? Dat is geen probleem meer dankzij internet en YouTube waar je veel tips vindt over kleding schetsen. Indien je het nog serieuzer wilt aanpakken, overweeg dan een cursus kleding ontwerpen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019