Excite

Starters: koop nu een huis

De economische situatie is gunstig voor starters op de woningmarkt. Een huis kopen was namelijk lang niet zo voordelig. Dat vinden starters zelf ook. De meeste potentiële kopers denken namelijk dat de bodem van de huizenmarkt nu echt in zicht is. Dat liet de ING onderzoeken. De resultaten verschenen woensdag in een kwartaalrapport over de Nederlandse huizenmarkt.

Vertrouwen woningmarkt

Niet alleen de starters zorgen voor positiviteit op de huizenmarkt. Onder alle consumenten nam het vertrouwen op de woningmarkt vorige maand weer iets toe. Vooral het optimisme over het aantal huizen dat verkocht zal worden is bij starters en koopwoningbezitters verder toegenomen, zo vertelt Dennis Noordervliet van de ING. Ongeveer de helft van beide groepen verwacht uiterlijk in de eerste helft van 2014 een stabilisatie van de huizenprijzen.

Optimisme huizenmarkt

Sinds 2006 is er niet zoveel optimisme geweest over de huizenmarkt, stelt de ING. In dat jaar begon de bank met de metingen. De meeste potentiële kopers verwachten niet dat de huizenprijzen nog verder zullen dalen dan het huidige niveau. Om die reden is voor ongeveer een derde van alle starters nu het juiste moment om tot aankoop over te gaan. Zij houden de huizenprijzen nauwlettend in de gaten en willen met een aankoop wachten tot de bodem is bereikt. Overigens is slechts één op de vijf huizenbezitters bereid om hun huis te verkopen voor minder dan het aankooptarief.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021