Excite

Stijlvol en chique: de woontrend van nu is een oude landkaart aan de muur

Ben je op zoek naar iets bijzonders voor aan de muur, dan is een oude landkaart misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch is deze geografische eyecatcher de woontrend van het moment. Van oude aardrijkskunde posters die we kennen uit de klaslokalen van vroeger, tot minimalistische moderne plattegronden van locaties die iets speciaals betekenen voor jou of je gezin.

Landkaart in interieur

Een oude landkaart als onderdeel van het interieur is niet nieuw. Al jarenlang komen we kaarten van Amsterdam, Utrecht en Groningen tegen in studentenhuizen. Deze hebben natuurlijk vooral een praktische functie. Het decoratieve aspect van oude landkaarten is recent (her)ontdekt. Niet alleen is er meer interesse voor lokaliteit, maar ook voor de mooie vormen van een land of stad. Daarnaast gaan we veel makkelijker en vaker op reis, waardoor landen en steden een bijzondere betekenis krijgen.

Antieke landkaarten

Voor liefhebbers gaat er niets boven een antieke landkaart aan de muur. Echt oude landkaarten zijn helaas erg zeldzaam en bovendien in het algemeen erg klein. Zonde om in het licht te hangen dus! Beter is het om replica’s aan te schaffen van antieke landkaarten die jou aanspreken. Dan kun je ook een formaat uitkiezen dat past op de plek die je in gedachten hebt. Replica’s van antieke landkaarten vind je bijvoorbeeld op zazzle.nl.

Landkaart kopen

Wil je een nieuwe landkaart kopen? Dan kun je terecht bij de betere interieurzaken en bij posterwinkels. Die laatste verkopen vaak algemene landkaarten, zoals wereldkaarten en kaarten van Europa op groot formaat. Op rommelmarkten kun je soms oude aardrijkskundekaarten op de kop tikken. Controleer wel goed of de houten latten nog goed vastzitten. Tweedehands landkaarten online kopen is daarom een minder goed idee.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021