Excite

Op zoek naar een studentenkamer in Hasselt?

Hasselt als studentenstad

Als studentenstad is Hasselt niet te vergelijken met bijvoorbeeld Leuven of Gent. Het aantal studenten is veel kleiner. Studentenkamers zijn er dus ook niet massaal te vinden.

Studentenkamer Hasselt

Hoe kom je in Hasselt terecht? Want niet alleen Hasselt heeft een groot aanbod aan onderwijsinstellingen, ook Diepenbeek levert veel studenten aan die op zoek zijn naar een kamer. Het ligt immers maar enkele kilometers van buurstad Hasselt verwijderd. En Diepenbeek is maar een klein dorp dus daar zijn nooit voldoende studentenkamers voorhanden. De dichtstbijzijnde oplossing is dan Hasselt als je niet elke dag de trip naar huis wilt maken.

Appartement

Variaties zijn uiteraard mogelijk. Zo is het de laatste paar jaren een gewoonte aan het worden om een compleet appartement te huren. Uiteraard met verschillende studenten samen zodat de kosten kunnen worden gedeeld. Financieel gezien wellicht een goede oplossing. Maar wel ten kosten van je privacy.

Studio

Ouders die het kunnen betalen, huren een studio voor zoon of dochter. Is iets minder duur, kleiner maar je zit wel op je eentje. Dat is toch nog altijd beter dan je keuken, badkamer en wc te moeten delen met anderen.

Kot

Verder zijn er nog inwoners van Hasselt of Diepenbeek die privé een kamer of kamers verhuren. De kinderen zijn het huis uit, de woning is te groot en ze hebben er een extra inkomen aan. De bovenverdieping is dan verbouwd en wordt verhuurd aan één of meer studenten. Dan ga je al in de richting van een 'kot'. Dat betekent slapen en studeren in één en dezelfde ruimte. De keuken en badkamer is dan meestal gemeenschappelijk en de voordeur ook!

Via onderwijsinstelling

Nog een andere mogelijkheid is dat de onderwijsinstelling studentenkamers of zelf heeft of je helpt bij het zoeken. Ook niet al te prijzig, maar je moet er wel heel op tijd bij zijn. Anders zijn ze reeds verhuurd!

Overname

Nog een gangbare procedure is dat je het kot overneemt van de vorige student/huurder. Dat gebeurt meestal pas in het tweede jaar van de studie. De student is dan al een beetje ingeburgerd in het studentenleven, kent al wat medestudenten, hoort links en rechts dat iemand er de brui aan geeft en zijn kot ter beschikking is. Na enig overleg met de huurbaas komt het dan wel in orde. Voor de verhuurder is het immers niet van belang wie er in zijn kot verblijft. Als het maar is verhuurd tegen het volgende schooljaar! Dan rinkelt immers de kassa!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021