Excite

Je studentenkamer inrichten

Het is aan te raden om je studentenkamer zo efficiënt mogelijk in te richten. Doe je dit niet dan krijg je al heel snel rommel, en dat helpt niet als je je moet concentreren op je schoolwerk. Natuurlijk is het voor een student makkelijker gezegd dan gedaan. Meubels zijn duur. Je hebt als student niet veel uit te geven, tenzij je ouders graag willen bijspringen. Lees hier hoe je jou saaie studentenkamer kunt inrichten en om kunt toveren tot een multifunctionele en unieke kamer.

Tip 1: Zowel oud en nieuw

Als student kun je natuurlijk niet zomaar een woonboulevard binnen lopen en kopen wat je maar wilt. Niet getreurd, je hebt nog genoeg opties. Wie geen nieuwe meubelen kan betalen gaat voor oud. Denk bijvoorbeeld aan een (tweedehands) boekenkast of een kledingkast. Pimp ze op door ze een likje verf te geven. Vooral brocante kasten kunnen je interieur een flinke oppepper geven. Verf ze wit of donkerbruin en je zult versteld staan van het resultaat.

Tip 2: De multifunctionele studentenkamer

Een studentenkamer moet aan vele eisen kunnen voldoen. Vaak moet de studeerkamer kunnen fungeren als woonkamer, slaapkamer en studeerkamer. Wees dus slim als je je kamer gaat inrichten.

Een heel bekend meubelstuk bij studenten is de slaapbank, maar denk ook aan bijvoorbeeld krukjes waar je iets in kunt opbergen of een uitklapbaar bureau.

Ongebruikte plekjes aan de muren zijn ook perfect om heel wat spullen kwijt te kunnen. Boven je bureau en bed kun je bijvoorbeeld een rij plankjes monteren. Perfect voor al je mappen en boeken.

Tip 3: Organiseer je studentenkamer

Het kan al snel druk worden in je kamer. Zorg dus dat alles zijn eigen plekje heeft. Een simpel bakje of vaasje voor pennen en potloden. Plastic opbergsystemen zijn heel geschikt voor sieraden, tekenspullen en sokken en ondergoed. Dit zijn namelijk de spulletjes die je het meest ziet rondslingeren.

Een klein wasmandje is ook geen slecht idee. Houd je was wel bij. Je kunt nog wel een wasmand hebben, maar het is geen gezicht als hij uitpuilt van de vuile was.

Tip 4: Heb plezier met het inrichten van je studentenkamer

Heb vooral plezier bij het inrichten van je kamer. Dit is jouw domein en je kunt het dus zo bont maken als je zelf wilt. Als jij je er maar lekker in voelt. Veel succes!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021