Excite

Hoe vind je een studentenkamer in Leiden?

Het leukste is om te wonen in de stad waar je studeert. Helaas is het niet altijd makkelijk om geschikte woonruimte te vinden. Een beschikbare studentenkamer in Leiden is bijvoorbeeld erg moeilijk te vinden. Met de volgende tips lukt het misschien wel om aan een leuke woonplek in deze gezellige studentenstad te komen.

Verschillende manieren om een studentenkamer te vinden in Leiden

Hoewel woonruimte voor studenten schaars is, zijn er toch mogelijkheden om een studentenkamer in Leiden te vinden. Je zal wel actief op zoek moeten gaan. Maar hoe begin je?

Netwerken

Vrienden, familie, oud-klasgenoten, de collega's van je bijbaan en je nieuwe studiegenoten kunnen je allemaal helpen bij je zoektocht naar een studentenkamer in Leiden. Misschien heeft een oud-klasgenoot net een leuke woonplek gevonden in een studentenhuis en kan hij of zij je misschien introduceren als er weer een kamer vrij komt. Of wellicht heeft een familielid een kennis die kamers verhuurt, dan ben jij vast de eerste die het hoort als er weer een vrijkomt. Dus laat iedereen die je kent weten dat je op zoek bent naar een studentenkamer in Leiden.

Social Media

Behalve de mensen die je in real life kent, kun je nog meer mensen via je je online-kennissenkring laten weten dat je op kamers wilt in Leiden. Heb je een Twitter-account vraag dan of je volgers je boodschap willen retweeten. Verspreid je bericht op Facebook en vraag je Facebook-vrienden of ze je bericht willen liken. Zo krijg je een sneeuwbaleffect en kun je heel snel veel mensen bereiken.

Advertenties

Het is inmiddels wat ouderwets misschien, maar advertenties lezen en plaatsen werkt nog altijd. Je kunt de lokale en regionale kranten van Leiden doorspitten op zoek naar een kamer. Maar ook kun je zelf een advertentie plaatsen. Vergeet ook online advertentiesites zoals marktplaats.nl niet.

Bemiddelaars

Ook zijn er speciale websites die zich gespecialiseerd hebben in het bemiddelen tussen studenten die een kamer zoeken en mensen die kamer verhuren. Verder kun je het bij woningcoöperaties proberen, deze hebben soms ook studentenhuisvesting. Ook makelaars kunnen helpen bij het vinden van een studentenkamer in Leiden.

Oppassen

Wanneer je een studentenkamer in Leiden zoekt, moet je wel oppassen dat je niet op een oplichter stuit. Tips om oplichting te voorkomen vind je op studentenzonderkamer.nl. Daar staat ook een blacklist van malafide kamerverhuurders. Maar de beste manier om een kamer te vinden blijft natuurlijk 'via-via' zodat je al referenties hebt over de verhuurder en de verhuurder over jou.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020