Excite

Tips voor het vinden van een studentenwoning in Amsterdam

Amsterdam is één van de mooiste steden van Nederland. Dat brengt meteen een probleem met zich mee: veel mensen willen er graag wonen, terwijl het aantal beschikbare (en betaalbare) huizen beperkt is. Als je een studentenwoning in Amsterdam wilt vinden, moet je goed zoeken. Gelukkig is het niet onmogelijk, zeker niet als je de volgende tips volgt.

Zoek via internet

Zeker als je niet in de regio woont, kun je een studentenwoning in Amsterdam het beste vinden via internet. Een aantal handige sites:

  • easykamer.nl
  • studentenwoningweb.nl
  • studentenwoningamsterdam.nl
  • kamernet.nl
  • kamertje.nl

Sommige sites vragen inschrijfgeld, bij andere sites hoef je je alleen te registreren. Probeer je in ieder geval aan te melden bij de grootste sites en reageer regelmatig om je kansen op een kamer te vergroten.

Koop een huis

Voor jou is het waarschijnlijk geen optie, maar voor je ouders misschien wel: een woning in Amsterdam kopen. Als je met vriend(inn)en naar Amsterdam wilt verhuizen, kan dit een mooie investering zijn. Jullie betalen huur en je ouders gebruiken dat geld om de hypotheek af te lossen. Verkopen kan later altijd weer.

Vertel overal over je zoektocht

De meeste goede kamers worden niet gevonden via internet, maar via een eigen netwerk. Laat daarom aan iedereen weten dat je op zoek bent naar een kamer in Amsterdam. Niet alleen aan vrienden of familieleden, maar ook aan de buurman, je collega of die vage kennis die je net toevallig weer tegenkomt. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt. Of beter: hoe jij je ideale studentenwoning scoort!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021