Excite

Het vinden van een studentenwoning in Utrecht

Als je gaat studeren, wil je in je studentenstad wonen. Alleen: dat willen meer mensen. Hoe kom je aan een studentenwoning in Utrecht? Waar moet je opletten? In dit artikel tips om een leuke kamer te vinden.

Begin op tijd

Het beste is om op tijd te beginnen. Begin ruim voor de studie begint met het zoeken van een kamer: een half jaar tot een jaar van tevoren is geen gekke gedachte. In de zomer loopt het storm bij het zoeken naar kamer. Dan is de kans groot dat je dan niets vindt. De beste tijd is ergens halverwege het jaar. Dan zijn er al studenten gestopt en komen er huizen vrij. Hoef je niet per se aan het begin van het collegejaar een studentenwoning of kamer te hebben in Utrecht? Wacht dan nog een paar maanden tot de eerste kamers weer vrij komen.

Houd de kamers in de gaten

Kamersites en makelaars

Schrijf je in bij sites die kamers verhuren. Studentenkamers.nl bijvoorbeeld of sshxl.nl. Vaak staan op sites als Marktplaats ook kamers uit de vrije sector aangeboden. Zeker als er spoed zit achter het vinden van een studentenkamer kan dat prima uitkomst bieden. Een andere optie om te kijken bij makelaars. Zij bieden soms ook woningen aan voor studenten.

Een huis kopen

Je kunt natuurlijk ook een huis kopen, bijvoorbeeld doordat je ouders garant staan. Dit zal niet voor iedereen zijn weggelegd en het is ook nog maar eens de vraag of je in Utrecht wil blijven wonen na je studie.

Studentenvereniging

Bij een studentenvereniging gaan helpt vaak ook bij het vinden van een leuke studentenkamer. Deze hebben vaak meerdere huizen midden in en rond het centrum van de stad. Wanneer je lid bent, kom je soms in aanmerking om hier te wonen. Let wel, het leven in een studentenvereniging is redelijk intensief, dus wanneer je hier geen zin in hebt, moet je het zeker niet doen omwille van een woonplek.

Hospiteren

Wanneer je een leuke kamer gevonden hebt, word je in veel gevallen uitgenodigd voor een hospiteersessie. Je nieuwe buren beoordelen jou of je leuk genoeg bent om bij hen te mogen wonen. Je moet op zo'n avond je leukste ik laten zien. Je wil hen immers laten zien dat jij de leukste bent en hier moeten komen wonen. Doe je echter niet anders voor dan je bent. Het moet namelijk op de lange termijn ook klikken met je huisgenoten. Bovendien prikken mensen er snel doorheen wanneer het nep is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021