Excite

Hoe kun je een tattoo laten verwijderen?

Toen je je tatoeage liet zetten vond je hem geweldig, maar nu ben je er op uitgekeken of wil je hem om een andere reden laten verwijderen. Een tattoo laten verwijderen is mogelijk, maar dit is een prijzig en pijnlijk klusje. Daarnaast kun je de tatoeage pas laten verwijderen wanneer die minstens zes maanden oud is, omdat de inkt voor die tijd nog niet goed bewerkt kan worden.

Waar kun je je tattoo laten verwijderen?

Veel tatoeageshops bieden tegenwoordig ook verwijdering van tatoeages aan. Er zijn echter ook centra die zich gespecialiseerd hebben in het verwijderen van tatoeages, zoals de lasercentra in Breda, Eindhoven en Heerlen en klinieken voor cosmetische chirurgie.

Hoe wordt een tattoo verwijderd?

Tot voor kort was het helemaal niet mogelijk om een tattoo zonder littekens te verwijderen, en was een nieuwe tatoeage die de oude bedekt een redelijk alternatief. Tegenwoordig wordt er gewerkt met lasers, zoals de Q-switched laser, waarmee men tatoeages kan verwijderen. De lasers verwarmen de in de huid ingekapselde inkt op een zodanige manier dat de inktdeeltjes afgebroken worden en het lichaam via de urine verlaten. Er zijn meerdere behandelingen nodig, gemiddeld heeft men vijf tot twaalf behandelingen nodig om de tattoo in zijn geheel te verwijderen.

Kosten

De kosten van het verwijderen van een tatoeage zijn onder andere afhankelijk van de soort inkt die gebruikt is, het type tatoeage en de grootte van de tatoeage. Bij veel bedrijven waar je je tatoeage kunt laten verwijderen kun je een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek, waarin de geschatte kosten besproken kunnen worden.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021