Excite

Een telefoon abonnement afsluiten

Ben je op zoek naar een telefoon abonnement, maar weet je niet goed wat je moet kiezen? Stel jezelf dan eerst een aantal belangrijke vragen en ontdek op die manier welk abonnement het meest geschikt is voor jouw belgedrag en portemonnee.

 

 

  1. Hoe vaak bel ik per dag? Bel of sms ik meer?Als je een halfuur belt, heb je een ander abonnement nodig dan wanneer je een keer per maand belt. Wanneer je veel sms't, moet je hier ook rekening mee houden.
  2. Bel je zakelijk?Als je zakelijk belt, kun je vaak een abonnement voor minder of met extra's krijgen. Bijvoorbeeld korting of extra belminuten.
  3. Reis ik veel naar het buitenland?Reizigers doen er verstandig aan om te kiezen voor een abonnement dat ook aantrekkelijk is voor bellen in het buitenland.

Bij het afsluiten van een abonnement is het verstandig om altijd de voorwaarden door te lezen. Dit voorkomt vervelende situaties. Zoeken naar ervaringen online is ook handig om te doen.

Gratis telefoon

Vaak krijg je een gratis telefoon bij je abonnement. De telecombedrijven bieden dit vooral aan om nieuwe klanten binnen te halen. Als nieuwe klant krijg je ook de meeste korting.

Providers

Er zijn veel providers in ons land. Elke aanbieder heeft zijn eigen abonnementen en voorwaarden. Zo zit je bij Ben niet vast aan een abonnement van een of twee jaar. Hier kun je weg wanneer je dat wilt. Providers zoals T-Mobile, Vodafone en Hi zijn bekend, maar soms ook prijzig. Hier zit je ook altijd vast aan een contract van een of twee jaar. Soms loont het om voor een onbekendere aanbieder te kiezen. Bij Simpel kijken ze bijvoorbeeld niet naar een negatieve BKR-notering. Deze notering kun je krijgen bij leningen en schulden. Wat niet iedereen weet, is dat dit ook al kan door een te laat betaalde rekening. Dan kun je vaak geen abonnement meer afsluiten.

Nummerbehoud

Als je overstapt naar een andere provider kun je je nummer meenemen. Hiervoor moet vaak een formulier ingevuld worden. Bij de meesten staat dit op de site van de aanbieder. In een telefoonwinkel of bij een klantenservice kunnen ze je dit ook precies vertellen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021