Excite

Een telefoonboek bestellen? Zo doe je dat!

Een telefoonboek bestellen doe je vooral als je alle nummers op een rij wil hebben, op papier. Vroeger kreeg je elk jaar een telefoonboek thuisgestuurd. Tegenwoordig is dit nog maar beperkt zo en hebben veel adressen zich hiervoor uitgeschreven.

Online versus offline

Waar je vroeger het telefoonboek gebruikte om alle telefoonnummers op te zoeken, is dat tegenwoordig niet meer zo up-to-date. Je zoekt namelijk vooral telefoonnummers op via internet. Het voordeel van internet is dat je niet alleen alle nummers makkelijk kunt vinden, online kunnen gegevens vaker geüpdatet worden dan eens per jaar, zoals met het telefoonboek het geval is.

Toch een telefoonboek

Het kan evengoed zo zijn dat je liever een telefoonboek hebt. Misschien wil je hem niet eens voor jezelf bestellen, maar bijvoorbeeld voor een buurman of kennis die zelf geen internet heeft. Er zijn bovendien nog veel huishoudens in Nederland die niet beschikken over internet. Hiervoor kan het zeker handig zijn om een telefoonboek in huis te hebben. Tenslotte kost het bellen naar de nummerinformatie je al snel veel geld.

Het telefoonboek bestellen

Je kunt kiezen voor een telefoongids uit je eigen regio of je kunt een gids bestellen voor een andere regio en hier een abonnement op nemen zodat je de gids voortaan jaarlijks ontvangt. Het bestellen van een (extra) telefoonboek kan via 020 - 408 6400 (maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur). Tijdens het bellen kun je gelijk informeren naar eventuele kosten van de telefoongids. Ook de Gouden Gids kun je desgewenst direct aanvragen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019