Excite

Televisie kopen: wat voor soorten tv's zijn geschikt voor jou?

Op een gegeven moment gaat je oude vertrouwde televisie kapot, en moet je een nieuwe televisie kopen. Waar er vroeger enkel enorme televisies verkocht werden die je halve woonkamer in beslag namen, heb je tegenwoordig de keuze uit diverse compacte televisies met een uitstekende beeldkwaliteit. Wat er nog groot is, is het scherm - en dat kan steeds platter. De meest populaire televisies zijn de lcd-televisie en de plasma-televisie, elk met eigen voor- en nadelen.

Een lcd-televisie kopen

Een lcd-beeldscherm is een plat beeldscherm met een zeer laag energieverbruik. Dit maakt lcd uitermate geschikt voor draagbare apparaten met een beperkte batterijduur. Lcd-beeldschermen worden echter ook vaak als televisiebeeldscherm gebruikt. Lcd-televisie biedt namelijk een uitstekende resolutie, een laag energieverbruik en heeft weinig last van lichtweerkaatsing waardoor je ook als de zon schijnt prima televisie kunt kijken. Een nadeel van de lcd-televisie is dat er dode pixels kunnen ontstaan die niet meer te repareren zijn. Voorbeelden van lcd-televisies zijn de Samsung Syncmaster P2470HD, de Philips 32PFL5606H en de Sony KDL-37BX420.

Een plasmatelevisie kopen

De plasmatelevisie werkt op basis van gas in pixels, die door elektrische pulsen in plasma veranderen waardoor de fosfordeeltjes oplichten en je beeld krijgt. Plasmatelevisies hebben vaak een groter beeldformaat en een hoger contrast dan lcd-televisies, maar ook een lagere resolutie. Plasmatelevisie geeft een duidelijk en rustig beeld en de tv's zijn in zeer grote formaten leverbaar. De plasmatelevisie is echter wel een behoorlijk zwaar apparaat en kost ook meestal een stuk meer dan een lcd-televisie. Voorbeelden van plasmatelevisies zijn onder andere de Panasonic TX-P42g20E, de Samsung PS51D490 en de LG 50PZ570S.

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019