Excite

Maak van je thuis een kantoor!

Thuiswerk wordt de laatste jaren steeds populairder. Hiermee bedoelen we niet alleen het wat 'simpeler' thuiswerk, zoals enveloppen vullen en dichtplakken of het vouwen van folders, maar ook administratieve functies. Ideaal voor bijvoorbeeld mensen met kinderen of een stel waarbij een van de twee in onregelmatige diensten werkt. Misschien werk je zelf wel in een functie die je ook thuis kan uitoefenen en staat je baas open voor 'het nieuwe werken'. Of wil je als zelfstandige aan de slag? Bijvoorbeeld als boekhouder, tekstschrijver of technisch tekenaar.

Kortom, er zijn vele redenen en manieren waarop je thuis kan werken. Een van de vereisten is vaak wel, dat je voor je werk thuis beschikt over een apart kantoor. Daardoor kun je geconcentreerder aan de slag.

Aan welke eisen moet een goed thuiskantoor voldoen?

  • Liefst een aparte kamer, met uiteraard voldoende werkruimte
  • Ergonomisch bureau en dito bureaustoel
  • Goede verlichting
  • Beschikking over telefoon- en internetaansluiting
  • Voldoende stopcontacten
  • Vitrage, jaloezieën of andere middelen om indien gewenst de zon buiten te sluiten (de zon kan zeer hinderlijk schitteren op een computerscherm)
  • Ruimte om werkgerelateerde zaken, zoals ordners en boeken, overzichtelijk te bewaren

De inrichting van je kantoor

Hoe je je kantoor aan huis indeelt qua kleuren en accessoires moet je uiteraard zelf weten: dit is voornamelijk een kwestie van smaak en voorkeur. Wel is het aan te raden om niet al te drukke kleuren te gebruiken, omdat deze op den duur erg storend kunnen overkomen. Het best kies je voor een redelijk monotone inrichting, zodat je niet te sterk wordt afgeleid.

Een laatste tip

Zorg dat je kantoor thuis een ruimte is waar je ook écht niet gestoord wordt en wees hier duidelijk over naar je huisgenoten. Niet alleen kan je dan zelf rustiger werken, het oogt ook veel professioneler naar zakelijke relaties wanneer een telefoongesprek niet wordt gehinderd door allerlei achtergrondgeluiden.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021