Excite

Timesharing: iets voor jou?

Timesharing is een tijd uit beeld geweest, maar met een aanhoudende economische crisis, wordt het voor veel mensen ineens een stuk interessanter om geen tweede huis te kopen, maar een gedeelte van het jaar eigenaar te zijn van een accommodatie. En dat is precies wat timesharing biedt. En dat kan voor huizen, maar ook bijvoorbeeld voor caravans.

Goed opletten

Timesharing heeft door de jaren heen een wat negatieve bijklank gekregen. Dat komt vooral doordat kopers gouden bergen voorgespiegeld kregen en uiteindelijk met een investering zaten waar ze geen geld uit konden halen. Daarom is timesharing en reclame over timesharing gebonden aan wettelijke regels.

Om te beginnen is het niet toegestaan om timesharing voor te stellen als investering. Het is namelijk niet zo dat je er een bepaald rendement op krijgt. Je kunt - in overleg - soms wel de accommodatie gedurende 'jouw' tijd verhuren aan iemand anders en je bespaart voor jezelf vakantiekosten, maar het levert je geen vast rentepercentage op. Ook moeten kopers altijd vooraf een informatieblad krijgen met daarop alle relevante informatie. Gebeurt dit niet, dan kan een koper zich achteraf hierop beroepen en de koop ontbinden.

Bedenktijd

Wat ook belangrijk is om te weten, is dat de koper tenminste 14 kalenderdagen bedenktijd heeft. In die periode mag de koop ontbonden worden zonder opgave van reden en zonder betaling van enige kosten. Om gebruik te kunnen maken van dit recht, moet de verkoper altijd een herroepingsformulier bij de verkoopovereenkomst leveren. Zo'n formulier bewust achterhouden is niet slim, want dat geeft de kopende partij een jaar en 14 dagen om de koop ongedaan te maken.

Wisselen met andere eigenaars

Als jij je hebt opgegeven voor timesharing voor de eerste week van juli en je bent dan niet in de gelegenheid om op vakantie te gaan, dan kun je eventueel ook ruilen met andere eigenaars. Dit kan alleen in overleg. Probeer daarom ook voor je ergens instapt erachter te komen met wie je allemaal in zee gaat.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020