Excite

Tips en trucs voor tweedehands zonnebanken

Zonnebanken zijn nog steeds populair, ondanks vele waarschuwingen voor onze gezondheid.

Vele keuzemogelijkheden

Er zijn vele keuzemogelijkheden wanneer het aankomt op zonnebanken. Zo heb je een zonnebank of een zonnetunnel, beiden zijn zowel aan onder- als bovenkant uitgerust met lampen. Het bovenste gedeelte kan worden opengeklapt. Hier bruin je overal gelijkmatig.

Zonnehemels bij te weinig plaats

Zonnebanken vallen groot uit, zodat je hier wel over de nodige plaats moeten beschikken. Heb je onvoldoende plaats ter beschikking, dan biedt een zonnehemel of solarium uitkomst. Hier bruin je slechts aan een lichaamsdeel tegelijk, zodat dit wel meer tijd en energie kost.

Wat mag je verwachten van tweedehands zonnebanken?

Welke eisen mag je stellen aan tweedehands zonnebanken? Welke zonnebank is geschikt voor de plaats die je ter beschikking hebt? Is je plaats beperkt, kies dan voor een uitvouwbare zonnehemel. Die kunnen we na gebruik gemakkelijk opbergen.

Goede tweedehands zonnebanken zijn stabiel, wat noodzakelijk is voor je eigen veiligheid. Ze zijn bij voorkeur gemaakt uit duurzame materialen als staal, aluminium en zelfs hout. Zorg ervoor dat je de zonnebank van binnenuit kan bedienen.

Zonnebanken met aparte gezichtsbruiner

Ook al kies je voor tweedehands zonnebanken, kies er zeker een met een aparte gezichtsbruiner. De huid van  je gezicht en je lichaam verschillen immers van samenstelling. Zorg er ook voor dat je zonnebank is uitgerust met een timer om ongelukken te voorkomen.

Controleer de kwaliteit van de lampen

Controleer steeds de kwaliteit van de lampen, het belangrijkste onderdeel van tweedehands zonnebanken. Goede zonnebanklampen voorkomen huidproblemen en laten je sneller bruin worden. De kwaliteit ervan is moeilijk na te gaan, neem dan ook een kenner mee wanneer je een tweedehands zonnebank gaat aanschaffen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020