Excite

Tips om je toilet te ontkalken

Tijd om de toilet te ontkalken, want de voorjaarsschoonmaak laat niet langer op zich wachten. Afhankelijk van onder meer de waterhardheid en het gebruik van de toilet, kan na verloop van tijd kalk achterblijven op de pot. Dat biedt de bodem voor vieze aanslag en vuiligheid om zich te hechten aan het porselein van de toilet. Het resultaat? Moeilijk schoon te maken en een onhygiënisch gezicht, terwijl je wekelijks het sanitair schoon schrobt! Om alle eer uit je werk te halen geven wij tips om de toilet te ontkalken.

Slimme tips voor ontkalken

Zoals voor iedere lastige klus, zijn er veel slimme tips om je werk makkelijker te maken. Wij zetten de huis tuin en keuken oplossingen voor je op een rij:

Cola: Cola is de aartsvijand van kalk. Je toilet ontkalken kan dus met een fles cola. Schenk de drank langs de randen leeg in het water en laat het een nacht intrekken. Maak de volgende dag de toilet schoon zoals je gewend bent.

Bruistablet: Er zijn verschillende bruistabletten op de markt die naast hun ‘normale’ taak ook erg goed werken om je wc te ontkalken. Denk aan een paar bruistabletten voor het kunstgebit, tabletten voor de vaatwassen of blokjes Bref schoonmaakmiddel. Doe ze in het water van je toilet en de volgende ochtend is alle kalk verdwenen.

Schoonmaakazijn: Schep zoveel mogelijk stilstaand water uit de toiletpot. Schenk nu een flinke hoeveelheid schoonmaakazijn (een halve fles) in de wc en laat het goed lang intrekken. Houd wel de deur gesloten, want je huis gaat erg stinken van de azijn. Spoel de toilet door en het porselein glimt weer als een spiegel.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021