Excite

Tips voor de aanschaf van een nieuwe televisie

Als je een nieuwe televisie wilt kopen, dan zijn er een paar dingen waar je alvast over na kunt denken. Wil je een grote of een kleine televisie? Alleen een tv, of een combinatie, zodat je ook meteen je dvd’s kunt afspelen? En ga je voor een beeldbuis met LCD- of plasmascherm?

De grootte van een televisie hangt vooral af van de grootte van de ruimte waarin de tv geplaatst gaat worden. In een kleine kamer is de kans namelijk groot dat je relatief dichtbij het scherm zit: een enorme tv is dan vaak onprettig. Komt de televisie in een ruime kamer, dan kan een wat groter beeldscherm juist wel erg veel kijkplezier opleveren.

Het voornaamste voordeel van een televisie en een dvd-speler ineen is dat je slechts een apparaat hoeft neer te zetten of op te hangen. Dat betekent ook meteen: minder kabels die je weg moet werken.

Of je voor een LCD- of een plasmascherm gaat, hangt helemaal van je eigen voorkeuren af. Als je een scherm wilt waarvan de diagonaal groter dan 100 centimeter is, kun je beter voor een plasmascherm kiezen, die in deze categorie veelal goedkoper zijn. Als je een kleiner scherm wilt, is LCDjuist goedkoper.

Je kunt je nieuwe televisie gemakkelijk online bestellen. Handig en snel, en bovendien zoek je eenvoudig uit wat voor jou de beste en voordeligste aanbieding is. Weet je echter niet zo goed welke televisie je het beste kunt kopen, dan kun je beter naar de winkel gaan om je te laten informeren over de mogelijkheden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker thms.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019