Excite

Tips voor een Feng Shui inrichting

Feng Shui is een Chinese filosofische theorie van 3000 jaar oud die pleit dat energiestromen in huis bepalend zijn in gevoelens van geluk harmonie. Het idee is dat door een goede Feng Shui de energie in huis beter wordt gestroomlijnd. Uiteindelijk zou een Feng Shui inrichting een positieve invloed op invloed op onze gezondheid, onze levenslust en welvaart.

Meubels op juiste plek

Feng Shui gaat er vanuit dat alles om ons heen energie uitstraalt, zo ook alle meubels in huis. Door meubels op de juiste plek neer te zetten kun je die energie sturen. Voor de woonkamer wordt aanbevolen om de meubels niet te dicht op elkaar te zetten. Probeer te denken in de vorm van een achthoek. Vermijd een L-vormige inrichting; verdeel een L-vormige kamer met bijvoorbeeld gordijnen of een grote kast in twee rechthoeken. Hou het midden van de kamer leeg; dit is de plek van de levensenergie. Zorg dat je vanuit de zithoek niet uitkijkt op de deur, maar plaats geen stoelen met de rugleuning naar de ingang. Zet er eventueel planten tussen om de energie om te leiden.

Lege hoeken

Voorkom lege hoeken. Hier kan energie zich ophopen, waardoor een stagnatie ontstaat. Zet in iedere hoek dus een mooie plant of een mooie lamp. Gebruik ook zoveel mogelijk ronde vormen om de Chi, zoals de energie heet, goed te laten stromen.

Aan de wand

Zorg voor mooie posters of schilderijen aan de wand die positieve emoties bij je opwekken. Het is namelijk goede Feng Shui om je te omringen met dingen die je ontroeren. Zorg bijvoorbeeld voor een groot familieportret aan de muur om het familie-element te benadrukken.

Andere Feng Shui tips

Wanneer je meubels aan het verplaatsen bent, zet ze dan niet direct onder een zichtbare steunbalk van het plafond. Dit verstoort de Feng Shui. Zorg ook voor ruime doorlooppaden in je kamers en zorg dat bijvoorbeeld deuren niet worden geblokkeerd. Heb je grote ramen? Zet er dan planten voor tegen de inkijk van nieuwsgierige buren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021