Excite

Tips voor het kopen van herenfietsen

Het kiezen de juiste herenfietsen is zeker niet gemakkelijk, want de keuze erg uitgebreid. (Heren)fietsen zijn er immers in alle modellen, kleuren en formaten. De prijskaartjes variëren van een tweedehandsfiets voor amper enkele tientallen euro's tot de meest geavanceerde exemplaren voor meer dan duizend euro. Welke type fiets draagt jouw voorkeur weg en aan welke eisen moet hij voldoen?

Hoger stuur om rugklachten te voorkomen

Er is een duidelijk verschil tussen een heren- en damesfiets. Herenfietsen hebben een middenbuis die van net onder het zadel tot onder het stuur loopt. Het stuur van een herenfiets is gemiddeld twintig centimeter hoger dan dat van een damesfiets. Met een hogere fiets wil men heren rugklachten besparen. Herenfietsen hebben ook een breder stuur dan dames fietsen.

Kies juiste framemaat

De framemaat is ook bij herenfietsen belangrijk. Deze framematen variëren van maat 48 tot 68, en hoger. Koop steeds een fiets met de juiste framemaat om lichamelijke ongemakken te voorkomen. Je bepaalt juiste framemaat door een voet op de grond plaatsen, terwijl je met je andere voet op het pedaal staat.

Aandacht voor fietszadel

Leg je met je fiets lange afstanden af, dan moet je zeker de nodige aandacht aan het fietszadel besteden. Heren hebben een smaller zitbeentje, dus moet het zadel van heren fietsen ook smaller zijn. Een aangepast fietszadel verhoogt het fietscomfort.

Profiel en materiaal van fietsbanden

De grootte van fietsbanden wordt aangegeven in inches. Een volwassene groter dan 1,60 meter, kiest voor fietsbanden van 26 inches. Banden uit natuurrubber of kevlar verdienen onze voorkeur. Dicht geweven kevlarbanden hebben een langere levensduur.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021