Excite

Tips voor je tv-aankoop

Een nieuwe tv kopen is voor de één eenvoudig en voor de ander een echte uitdaging. Met het enorme aanbod van nu wordt een nieuwe tv kopen steeds vaker een uitdaging dan iets wat je even snel tussendoor doet. Hoe pak je de aankoop van je nieuwe televisie het beste aan? Wat moet je vooraf weten als je een tv gaat kopen?

Verdiep je allereerst in de verschillen die er bestaan tussen diverse soorten tv’s. Een groot verschil tussen LCD-tv’s en plasmatv’s bijvoorbeeld is dat plasmatv’s meer energie verbruiken en meer licht reflecteren. Aan de andere kant kun je op een plasmascherm ook vanuit verschillende hoeken het beeldscherm nog goed zien.

Zo zijn er nog meer verschillen tussen tv’s. Ook HD-tv’s verschillen onderling. Je hebt bijvoorbeeld HD ready- en echte HD-tv’s, ook wel Full HD-tv’s. Of je kiest voor HD of niet hangt ook af van je tv-provider. Krijg je HD-tv van je provider? In de meeste gevallen betaal je hier extra voor, maar in combinatie met een HD-tv loont dat wel de moeite.

Tot slot wil je natuurlijk een groot scherm. Hoe groot hangt voornamelijk af van hoe ver je van de tv af gaat zitten. Wil je de tv voor op de slaapkamer, dan is voor de gemiddelde slaapkamer een kleinere tv voldoende. In een grote woonkamer met een groot tv-meubel kun je een grote flatscreentv kwijt.

Tot slot de handigste tip: neem naar de winkel de afstand van de bank tot de (toekomstige) tv mee, of je wel of geen HD ontvangt, en de verdere vragen die je hebt over de beeldkwaliteit van de tv. Zo kan de verkoper je het beste helpen en kom je thuis met de ideale tv!

Afbeelding: Flickr, tophomedesign

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019