Excite

Tips: woning huren in Rotterdam

Zou jij ook best een woning willen huren in Rotterdam, één van de meest bruisende steden van Nederland? Dan kun je deze tips waarschijnlijk wel gebruiken. Het huren van een woning in Rotterdam is zo makkelijk nog niet, maar als je het slim aanpakt, kun je je verhuiskaarten nog wel eens sneller rondsturen dan je eigenlijk gedacht had!

Rotterdam is een geliefde stad: veel Nederlanders trekken naar Rotterdam en veel Rotterdammers denken er niet over om hun stad te verlaten. Het is dus niet heel gemakkelijk om hier een woning te krijgen. Daarom is het zaak je direct in te laten schrijven. Doe dit zodra je weet dat je naar Rotterdam wilt. Ga vervolgens netwerken. Wil je vanwege je studie naar Rotterdam, of vanwege je werk? Zorg dan dat je op die fronten al actief bent, ook als je er nog niet woont.

Je hebt namelijk de grootste kans om een woning in Rotterdam te krijgen, als je dit via via doet. Soms kopen ouders van studenten een woning waar hun eigen kind met een aantal vrienden of vriendinnen in mag. Soms kent een collega net iemand die een periode naar het buitenland gaat en zijn of haar woning wil verhuren: je kunt het zo gek niet bedenken. Als jij er dan op het juiste moment bij bent, heb je je felbegeerde woning binnen handbereik.

Afbeelding: Flickr account Vincent van der Pas

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021