Excite

Trampoline kopen? Zo doe je dat!

Een trampoline kopen, betekent dat je alvast wat ruimte mag vrijmaken, want ze worden steeds groter. Veiligheidsaccessoires zijn bij sommige trampolines ook geen overbodige luxe. Of kies je toch liever voor een kleine trampoline? Ontdek welke trampoline bij jou past en maak je keuze uit het aanbod.

Wat voor trampoline?Voor iedereen met een kleine tuin of voor iedereen die de trampoline eerst even op proef wil uitproberen, is de kleine trampoline ideaal. Hier kun je alleen weinig tot geen trucjes op doen, zoals salto's of extra hoge sprongen. Voor die doeleinden heb je toch een grotere trampoline nodig.

Trampolines en veiligheidEen trampoline is natuurlijk vooral leuk en moet ook zeker leuk blijven. Daarom let je bij je aankoop op de veiligheid. Hierbij is het van belang wie de trampoline gaat gebruiken. Zijn dit alleen volwassenen en oudere kinderen of gaan er ook jongere kinderen op staan? Is er altijd begeleiding bij of gaan de kinderen ook springen zonder ouders in de buurt?

Vangnet voor de trampolineIn veel gevallen blijkt een omheining of vangnet voor een trampoline geen overbodige luxe. Val je verkeerd, dan land je in een net rondom de trampoline. Zo voorkom je lelijke ongelukken, zeker als je de trampoline op een stenen ondergrond hebt staan.

Let op het maximale gewichtIn de winkel, online en/of op de verpakking van de trampoline moet altijd het maximale lichaamsgewicht staan aangegeven. Ga je toch op de trampoline terwijl je zwaarder bent, dan heb je kans dat je de grond raakt of zelfs dat de trampoline uitscheurt. Belangrijk is ook dat als je met meerdere personen op een grote trampoline springt, het totaalgewicht ook niet uitkomt boven het maximale gewicht.

Blijf dus veilig springen en geniet van je trampoline!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019