Excite

Een tuin met eetbare bloemen

Wil je een tuin met eetbare bloemen? Lang niet iedereen houdt van eetbare bloemen, maar als ze goed in gerechten worden gestopt, kunnen ze heerlijk zijn. Wil jij dus ook een tuin met eetbare bloemen om je eetpatroon te veranderen? Dat is mogelijk!

Begonia

De Begonia heeft een beetje een pittige smaak en kan een leuk kleuraccent bieden in bijvoorbeeld een salade.

Vlijtig Liesje

De smaak van een Vlijtig Liesje is vergelijkbaar met de smaak van een radijsje. Net als de Begonia kun je deze bloem in een salade doen. Het kan ook een vervanger zijn van de Begonia, wanneer je die bloem te pittig vindt.

Munt

Het is natuurlijk algemeen bekend dat de blaadjes van de Munt prima over desserts kunnen. Die blaadjes kun je ook in de thee stoppen of over aardbeien doen. Natuurlijk kun je de munt ook door een salade stoppen, voor een heerlijk frisse smaak. Hoe kleiner de bloem is, hoe sterker de smaak doorgaans.

Lavendel

De Lavendelbloem is ook een prima bloem om te eten. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken over ijs of door een marinade voor vlees. Je kunt de bloemen van de steel afritsen. Zorg dat je de groene steeltjes tussen de rest vandaan haalt.

Rozen

Weinig mensen weten dat ook Rozen eetbaar zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden. Doe bijvoorbeeld wat rozenblaadjes door de salade voor meer kleur. Ook kun je het over desserts doen. Behalve dat je er meer kleur mee kunt creëren, heeft de Roos ook een zeer frisse smaak die je gerechten veel goed kan doen.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020