Excite

Tuin laten aanleggen goedkoper

Als je van plan bent om je tuin te laten aanleggen, wacht dan nog één dag. Morgen gaat namelijk het verlaagde btw-tarief in, voor het renoveren en verbouwen van woningen. De maatregel is onderdeel van de overheidsplannen om de woningmarkt uit het slop te trekken. Het verlaagde btw-tarief gaat niet alleen gelden voor woningen, woonboten en woonwagens, maar dus ook een tuin laten aanleggen valt vanaf morgen onder het verlaagde btw-tarief.

Hoveniers btw-tarief

Heb je al een tuin laten aanleggen en wil je die door hoveniers laten onderhouden? Ook dat kan vanaf morgen voor het lage btw-tarief van zes procent. Het laten maken van bouwtekeningen door architecten wordt ook goedkoper. Staatssecretaris Weekers maakte vandaag de details over de regeling bekend. Overigens geldt het nieuwe btw-tarief alleen voor de arbeidskosten bij het tuin laten aanleggen of onderhouden. Voor bouwmaterialen en andere kosten blijft de btw 21 procent.

Verlaging btw

De verlaging van de btw op onderhoud en verbouwingen naar zes procent geldt een jaar en is onderdeel van het akkoord over de woningmarkt. Minister Blok denkt dat het verlaagde btw-tarief zal helpen om zekerheid te geven op de woningmarkt. Omdat de tijdelijke prijsverlaging ook voor de commerciële sector geldt, verwacht Blok dat ook de bouw een impuls zal krijgen, net als bedrijven met tuinarchitecten en hoveniers.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020