Excite

Voordelig een tuinhuis bouwen

Een tuinhuis laat je tuin helemaal opknappen. Het ziet er mooi uit, biedt extra bergruimte, je kunt er in zitten als het wat minder prettig weer is en je kunt er lekker barbecues houden tijdens erg zonnige dagen. Een tuinhuisje kopen kan best prijzig zijn, maar als je zelf een beetje handig bent, kun je ook een tuinhuis bouwen. Dat kan op twee manieren.

Doe-het-zelf-pakket

Een tuinhuis bouwen met een kant-en-klaar pakket is natuurlijk de makkelijkste methode. Verrassend genoeg is dit vaak ook de goedkoopste methode. Als je een compleet huisje koopt dat al in elkaar is gezet, dan betaal je natuurlijk ook de arbeid die daarin is gestoken. Hierdoor worden de prijzen van tuinhuisjes behoorlijk hoog. Een tuinhuis dat helemaal zelf gemaakt is, vraagt ook de nodige kosten; hout is niet goedkoop. Door een pakket te kopen, weet je zeker dat je alle onderdelen hebt. Meestal zijn ze ook al op maat, waardoor het echt alleen een kwestie van in elkaar zetten is. Krijg je het pakket binnen? Controleer dan direct even of de montagehandleiding erbij zit, zodat je daar niet pas achter komt als je lekker wilt gaan klussen!

Helemaal zelf doen

Zelf een tuinhuis bouwen kan natuurlijk ook. Hiervoor kun je je het beste goed inlezen. Besteed extra tijd aan de fundering en aan het schilderwerk, dan weet je zeker dat je tuinhuis ook een behoorlijke tijd mee kan gaan. Het grote voordeel van zelf bouwen is dat je het huisje helemaal kunt aanpassen aan jouw wensen. Een extra uitbouw of een inbouwkast behoren tot de mogelijkheden!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018