Excite

Praktisch: tuinhuis met een plat dak

Hout of metaal, ramen of niet, plastic of kunststof, geschilderd of naturel: er zijn heel veel mogelijkheden als het gaat om tuinhuisjes. Je zult overal je eigen afweging voor moeten maken, maar kunt het beste wel gaan voor een tuinhuis met een plat dak. Een plat dak is namelijk om verschillende redenen praktisch.

Veel ruimte

Allereerst heeft een tuinhuis met een plat dak veel ruimte. Je kunt namelijk niet alleen de hele onderkant van het dak gebruiken om bijvoorbeeld dingen aan te hangen - denk aan fietsen, gereedschap, restanten hout - maar ook de bovenkant. Je kunt bovenop een rek maken voor de spullen waarvan het niet uitmaakt of ze nat worden. Met een puntdak is dat onmogelijk. Ook kun je op een later moment zelfs nog een hele of een halve verdieping bovenop het tuinhuis zetten. Zolang je let op de stevigheid, is dat geen probleem en levert het je mooi wat extra ruimte op.

Natuurlijk evenwicht

Daarnaast is er natuurlijk met een plat dak altijd de mogelijkheid om het niet af te werken met iets saais als golfplaten, maar er een heus ecodak van te maken. Dan plant je speciale begroeiing op het dak, die zorgt voor een perfecte afwatering en ook nog eens maakt dat je tuinhuis nog meer op gaat in de omgeving. Een extra pluspunt is dat het ook goed is voor het ecosysteem en dat er soms zelfs kleine subsidies worden gegeven om een dergelijk dak aan te leggen. Voor een tuinhuis zal dit niet snel de moeite zijn, maar mogelijk is het een mooie proef en kun je later een ander, groter oppervlak van een zelfde dak voorzien.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019