Excite

Tweede huis in Spanje kopen

Veel Nederlanders dromen van een tweede huis in Spanje. Heerlijk om de vakanties door te brengen, zo’n eigen plek onder de Spaanse zon. Wil je je dromen nu eindelijk gaan realiseren, begin dan met een goede voorbereiding. Hoe spannend het ook is, er zitten nogal wat haken en ogen aan de aanschaf van een huis in Spanje.

Het kopen van een huis in Spanje verschilt behoorlijk met de Nederlandse procedure. Om onduidelijkheden te voorkomen, is het daarom verstandig een adviseur in de hand te nemen, die je kan bijstaan in het aankoopproces. Zo’n adviseur is helemaal essentieel als je de taal nog niet helemaal machtig bent.

Belangrijk om te weten is dat de aankoop van een huis in Spanje vooral gaat om de aankoop van grond. Volgens de Spaanse wet is de eigenaar van een bepaald stuk grond meteen ook eigenaar van al het onroerend goed op die grond. Vaak is grond in handen van meerdere personen, vraag de eigenaar daarom altijd om de eigendomsakte, zodat je adviseur het kadaster er op na kan slaan.

Het is niet ongewoon dat eenzelfde woning bij verschillende makelaars wordt aangeboden. Heb je je oog laten vallen op je droomhuis, reserveer de woning dan voor een korte periode. Voor slechts een paar honderd euro voorkom je zo dat iemand het voor je neus wegkaapt.

Er is nog veel meer informatie die van belang is voordat je overgaat tot aankoop. Lees je daarom goed in en neem een betrouwbare adviseur in de hand. Dan kun je met een gerust hart eindelijk je droom volgen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker talliskeeton

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020