Excite

Vanaf nu online shoppen bij Ikea

Sinds donderdag kun je online shoppen bij de Ikea. De Zweedse meubelgigant biedt ruim 6000 van de populairste artikelen aan in de online shop. De Ikea wil nog meer mogelijkheden aanbieden om te winkelen bij Ikea. Niet noodzakelijk in de winkels, maar vanaf nu ook vanaf je eigen stoel.

Ikea-artikelen online

Door Ikea-artikelen online aan te bieden slaat de meubelgigant een nieuwe weg in. Een belangrijk onderdeel van het verdienmodel van Ikea was namelijk altijd het accent op zelfbediening. Maar Ikea wil groeien, en omdat je niet overal in Nederland enorme blauw-gele winkels kunt neerzetten, is de online shop een manier om de afstand van de klant naar de fysieke winkels te verkleinen.

Zelfbedieningsconcept blijft

Maar de online shoppen bij Ikea is niet alleen voor mensen die te ver van een ‘normale’ vestiging wonen. Ikea wil ook hun huidige klanten nog beter van dienst zijn. “We zien dat de winkelvoorkeuren van onze klanten veranderen”, vertelt de marketing manager van Ikea Nederland Nico de Jong. “Dat faciliteren we met nieuwe diensten, zoals de verzamel- en transportservice, de montageservice en de betaalservice. En met nieuwe winkelmogelijkheden, zoals de webwinkel. Voor deze diensten betaal je een kleine meerprijs. Het zelfbedieningsconcept van IKEA blijft de basis voor onze lage prijzen.”

Online shop Ikea

Volgens de Jong is Nederland de perfecte plek om een e-commerce dienst zoals de online shop van Ikea uit te rollen. “Dit is een drukbevolkt land, met een hoge internetdichtheid en een bevolking die erg actief is op internet en sociale media, en ook steeds meer prijs stelt op online winkelen.” Ikea lanceerde eerder al een mobiele app en een nieuwe mobiele website om in te spelen op de mobiele markt.

Bezorging Ikea door PostNL

Nice de Jong ziet online shoppen bij Ikea vooral een extra service aan klanten die op bepaalde momenten graag vanuit huis winkelen. Om nog verder aan die behoefte tegemoet te komen zal Ikea het aanbod van online te bestellen artikelen in de toekomst geleidelijk verder uitbreiden. De bezorgkosten beginnen vanaf 7,99 euro en de levertijden is in de meeste gevallen enkele dagen. Voor de bezorging werkt Ikea samen met PostNL. Nederland is het dertiende land ter wereld waar Ikea online artikelen gaat verkopen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021