Excite

Vastgoed kopen in Spanje

Het eerste wat je moet weten is waarvoor je vastgoed gaat kopen. Ga je in Spanje wonen? Dan heb je meer zaken die je moet regelen dan wanneer je alleen in het hoogseizoen naar je eigendom gaat. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn als je een bed & breakfast wil runnen, of een bar aan het strand. Als je minder dan 183 dagen per jaar in Spanje woont, geld je niet als inwoner van het land. Even omrekenen en je weet dat je toch wel een half jaar kunt blijven.

Een tweede punt zijn de belastingen in Spanje. Het makkelijkste is om je te laten helpen door een gestor. Een gestor is een consultant die als tussenpersoon aan de slag gaat tussen jou en de officiële instanties. Omdat het een Spaanse inwoner is die het klappen van de zweep kent, krijgt zo’n persoon dingen sneller voor elkaar dan wanneer je ze zelf zou afhandelen – ook als je prima Spaans spreekt.

Een ander voordeel van een gestor is dat wanneer je in Nederland bent, deze tussenpersoon zaken af kan handelen. Voel je trouwens niet bezwaard om als onwetende buitenlander te worden gezien; de meeste Spanjaarden maken zelf ook gebruik van de diensten van een gestor.

Enkele basiszaken die je nodig hebt voor een aankoop van vastgoed in Spanje, zijn testamenten, een NIE-nummer en – als je besluit bijvoorbeeld een café of hotel te openen – vergunningen en licenties. Hierbij wordt opnieuw sterk aangeraden een gestor aan te spreken, zodat de aanvraag van al deze zaken in goede banen wordt geleid. Dat koopt een stuk fijner!

Afbeelding: Flickr, Allard One

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020