Excite

Lekker zitten met een veilig fietsstoeltje

Met je kind rondfietsen en genieten van de omgeving of de natuur, dat is toch heerlijk? Maar je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat je kind goed zit. Een veilig fietsstoeltje is de minimale vereiste om samen op pad te gaan. En als je het echt goed wilt doen, regel je ook nog een mooie helm. Is je kind zo goed mogelijk beschermd!

Aandachtspunten veilig fietsstoeltje

De belangrijkste punten waar je naar moet kijken als je op zoek bent naar een veilig fietsstoeltje zijn de bevestiging, die vanzelfsprekend stevig moet zijn, de aanwezigheid van een driepuntsgordel, spaakbescherming, materialen die niet snel heet kunnen worden, een stevige rugleuning en voetsteunen met riempjes. Het is ook belangrijk om te controleren of je kind vanaf zijn plekje je fietsslot niet dicht kan trappen of je sleutel eruit kan halen. Dit kan tijdens een fietstocht voor nare gevolgen zorgen. Controleer na de aanschaf ook altijd voor elke rit of het stoeltje nog goed vast zit en of je kind er nog goed in past. Soms kan het nodig zijn om een nieuw stoeltje aan te schaffen. De oude kun je dan weer verkopen.

Voor of achter

In de vraag naar een veilig fietsstoeltje mag natuurlijk ook de positie niet uitblijven. Zet je het stoeltje voor of achterop de fiets? Als je twee kinderen hebt, heb je weinig keus, maar anders kun je het beste voor jezelf een afweging maken. Aan de voorkant zit je kind in jouw zicht, maar wel vol in de wind. Deze plek is bedoeld voor kinderen tot 15 kilo. Tot 25 kilo kunnen ze lekker achterop; beschut, maar niet in je zicht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021