Excite

Ga verbouwen en creëer meerwaarde voor je huis

In de krappe huizenmarkt van tegenwoordig moet je soms een stapje extra zetten om je woning net even wat aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. De beste manier is om datgene te verbouwen aan je huis wat zichzelf bij de verkoop meteen weer terugverdiend. Wat ga je doen en hoe pak je dit aan?

Verbouwen en vernieuwen

Een verbouwing is een investering, dat zal een makelaar je vertellen als je overweegt je huis te koop te zetten. Als in jouw straat al een heel stel gelijke woningen te koop staan, moet je je onderscheiden zodat kopers voor jouw woning gaan en niet voor die van de buren.

Typen verbouwingen

De meest voor de hand liggende verbeteringen aan je huis moet je zoeken in ruimtelijke uitbreiding. Denk aan de aanbouw van een serre aan de achterkant van het huis, of een dakkapel aan de zonnige kant van de woning. Ook het creëren van een betere berging kan zorgen voor waardevermeerdering. De kelder opknappen en goed verlichten is daar een voorbeeld van. Een schuifpui naar de achtertuin zorgt ook altijd voor een mooie, ruimtelijke toevoeging aan een woon- of slaapkamer. Ondanks dat het niet direct voor extra vloeroppervlak zorgt, vergroot het wel de leefruimte.

Aanpak

Voordat je een hoop geld investeert in je woning, raadpleeg een verkoopmakelaar. Mensen met ervaring op de huizenmarkt kunnen je vertellen wat wel of niet werkt voor jouw woning. Als je niet overtuigd bent van je eigen kluservaring, schroom niet om vakmensen in te huren. De extra kosten zul je terugverdienen bij het bouwrapport als je daadwerkelijk je woning laat taxeren voor de verkoop. Tegenwoordig kun je op internet veel vakmensen vinden die je kunnen helpen met verbouwen. Houd er tenslotte rekening mee dat je een tijd zult moeten wonen in de rommel. Het klinkt logisch, maar kan op den duur stress veroorzaken.

Is een verbouwing iets voor jou?

Bedenk je voorafgaand aan het verbouwen dat het je ongetwijfeld geld en tijd gaat kosten. Of dat het uiteindelijk waard gaat zijn is een garantie die je nooit vooraf hebt. Raadpleeg vakmensen en vraag kennissen en buren hoe zij een soortgelijke verbouwing hebben ervaren. Uiteindelijk moet een verbouwing altijd een verbetering zijn voor die gewenste meerwaarde van je huis.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020