Excite

Hoe beperk je de verbouwingskosten?

Je hebt je droomhuis gevonden, maar er moet nog veel gedaan worden of je bent je oude badkamer of keuken zat en je vindt dat het tijd is voor iets nieuws. Kortom, je wilt verbouwen. Maar een verbouwing is vervelend en tijdrovend. Daarnaast kunnen de verbouwingskosten ook aardig oplopen. Hoe beperk je de verbouwingskosten tot een minimum?

Voorbereidingen treffen

Een verbouwingsproces is een lang en moeizaam proces. Of je nu al woont in je woning of er nog naar wilt verhuizen, iedereen houdt zijn verbouwingskosten het liefst zo laag mogelijk. Wie huur je het beste in om je te helpen bezuinigen en je verbouwing tot een goed eind te brengen?

Architect

Veel mensen denken bij een architect al heel snel aan extra onnodige kosten. Dit hoeft niet altijd waar te zijn. Wil je de tegels van je badkamer vervangen, dan is een architect inderdaad onnodig, maar wil je, bijvoorbeeld, een extra kamer bijbouwen dan is het wel verstandig om een architect in te huren. Een architect heeft ervaring met verbouwen en hij kan dus problemen zien aankomen die jij of de aannemer misschien, over het hoofd hebben gezien. Daarnaast weet een architect jou wensen precies op papier te brengen en zorgt hij voor de juiste begeleiding bij de verbouwing en helpt hij bij het indienen van je plan en verdere papierwerk.

Aannemer

Je hoort veel verhalen over slechte aannemers. Een garagedeur die zo schuin staat dat je met je auto over het gazon van de buren moet rijden om je auto in de garage te krijgen. Pilaren die direct voor een raam staan, waardoor ze het uitzicht beperken. Goede aannemers zijn er zeker. Je moet alleen weten hoe je ze moet zoeken.

Een aantal richtlijnen voor je bij het kiezen van een aannemer:

  • Voordat je een aannemer inhuurt, kun je het beste offertes aanvragen bij verschillende aannemers. Deze zijn meestal kosteloos en verplichten je tot niets.
  • Zorg dat je altijd referenties aanvraagt en ga ze ook na of ze goed zijn of niet.
  • Bij de dienst Bouw- en Woningtoezicht kun je naar de aannemer informeren.
  • Kies een aannemer bij jou uit de buurt. De aannemers zijn dan op de hoogte van de plaatselijke voorschriften en omstandigheden.
  • Maak een overeenkomst en schrijf er alle afspraken in die je met de aannemer hebt gemaakt.

Daden spreken luider dan woorden. Huur je aannemer pas in als je honderd procent zeker bent van je zaak. Een verbouwing gaat immers om grote bedragen. Als je eenmaal een goede aannemer hebt gevonden ben je heel wat zorgen lichter. Samen met je aannemer kies je voor de juiste bouwmateriaal. Duurzaam met een juist prijsje.

Het web

Op het internet heb je een aantal sites waar je veel informatie kunt vinden over verbouwen. Bij Eigenhuis.nl kun je zelfs berekenen hoeveel de verbouwingskosten zullen zijn. Zie je erop tegen om iedere keer een offerte aan te vragen bij verschillende aannemers? Beschrijf dan op Casius.nl wat je plannen zijn en laat de offertes binnen stromen. Hoe je het ook doet, alvast veel succes!


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021