Excite

Verhuizen, toch maar een verhuisauto huren

Waar moet je op letten als je een verhuisauto gaan huren? Ten eerste of je er op mag rijden natuurlijk. Mag je er met een B-rijbewijs op of moet je een vrachtwagenrijbewijs hebben? Welke afstand moet je afleggen, kan alles in één keer mee of moet je nog een keer rijden?

Sommige makelaars hebben de service dat je voor één dag een aanhanger kan 'lenen'. Of misschien heb je vrienden die een aanhanger hebben. Lukt dit allemaal niet dan is een autoverhuurder de oplossing.

Als je al regelmatig naar de nieuwe woning toegaat kan je alvast veel kleine spullen meenemen. Dan blijven op het laatst alleen de grote meubelen over om met de verhuiswagen of een aanhanger te vervoeren. Dit scheelt enorm in de kosten omdat je dan een kleinere auto kan huren.

Veel verhuurders hebben bussen waar je met een gewoon rijbewijs op kan rijden, lukt het je echter niet om hiermee de klus te klaren zul je een bakwagen met een grotere inhoud moeten huren. En een bakwagen met een laadklep maakt het allemaal wat makkelijker om in- en uit te laden. Hier mag je echter alleen op rijden met een vrachtwagenrijbewijs. Een bus of bakwagen huur je meestal per dagdeel, dus hoe langer je bezig bent, hoe meer je betaalt.

Door zelf te verhuizen houdt u de kosten in de hand, maar is fysiek natuurlijk wel zwaarder. Alle goederen en meubelen zullen uit uw oude huis naar uw nieuwe woning moeten worden getild. Als u dit alleen moet doen is dat een zware klus. Zorg dus voor een aantal vrienden of familieleden die u kunnen helpen.

Tot slot: Als u een verhuiswagen huurt denk dan ook even het volgende:

  • sjorbanden om de vracht mee vast te zetten;
  • stapelbare verhuisdozen;
  • eventuele steekwagen;
  • verhuisdekens ter bescherming;
  • en aftanken natuurlijk!

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020